divendres, 22 de gener del 2016

ENLLAÇ QUIMIC

En la nostra vida diària observem una gran quantitat de fenòmens, com ara quan posem aigua en estat líquid al congelador aquesta passa a aigua en estat sòlid (gel), o al escalfar l'aigua, aquesta bull i passa a l'estat de vapor.

Una altra experiència que de segur hem pogut apreciar és que quan ajuntem aigua i oli aquests no aconsegueixen barrejar-se i se separen en dues fases col·locant-se per si només l'oli a la part superior.

Aquests i molts fenòmens es poden explicar-se a través de la teoria del ENLLAÇ QUÍMIC, però per poder entendre aquesta teoria hem de tenir ben en clar alguns conceptes importants com: electrons de valència i l'electronegativitat.

Llavors començarem el nostre estudi definint el primer terme:            
Els electrons de valència són aquells electrons que es troben en l'última capa o nivell, en la configuració electrònica d'un element.
¿Vas entendre que són els electrons de valència? Si és així llavors el terme electronegativitat ho entendràs amb més facilitat.

La electronegativitat descriu la capacitat d'un àtom per competir pels electrons, amb altres àtoms als quals està unit, és a dir, si dos àtoms estiguessin competint per quedar-se amb un electró aquell que guanya serà el més electronegatiu.

Un exemple d'això és el fluorur de sodi (NaF)
Si el fluor i el sodi competissin per un electró el fluor guanyaria l'electró i el sodi el perdria
  • E.N. Del Fluor = 4
  • E.N. Del sodi = 0.93


Ara que sabem que són els electrons de valència i electronegativitat podrem entendre. Què és l'enllaç químic? ; podem respondre a aquesta pregunta dient que l'enllaç químic és la unió ens àtoms per aconseguir major estabilitat en on es comparteixen, guanyen o perden electrons de valència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada