dissabte, 23 de gener del 2016

Aleshores...què és l'enllaç intermolecular?

Quan les substàncies es troben en estat líquid o sòlid les molècules que les formen es troben a distàncies molt curtes entre si, aquestes condicions es presenten forces d'atracció molecular o enllaços intermoleculars la intensitat depèn del tipus de molècula, és a dir són polars o apolars. 

A partir d'aquest tipus d'interaccions es pot explicar la variació de les propietats dels líquids com el punt d'ebullició, pressió de vapor, viscositat i calor de vaporització. Així com també es relacionen en forma directa amb algunes propietats dels sòlids com el punt de fusió i calor de fusió.

A continuació tractem cada un d els enllaços intermoleculars:

L'enllaç dipol-dipol consisteix en una força d'atracció elèctrica entre els pols oposats de les molècules polars ia diferència de l'enllaç iònic, a l'enllaç dipolo- dipol els signes (+) i (-), representen només "càrregues parcials" divideixo a un moment bipolar resultant i cada molècula.

Els enllaços pont d'hidrogen són un cas especial d'enllaç dipolo- dipol molt forts. Els enllaços pont d'hidrogen es formin entre molècules polars que tenen hidrogen unit a qualsevol dels tres elements petits (del segon període de la taula) d'alta electro negativitat que són F, O i N és a dir, les molècules que s'atrauen per enllaç pont d'hidrogen presenten enllaços intraatómicos d'alta polaritat.
Pont d'hidrogen en les molécules d'aiguaImatge Google etiquetada per reutilitzación
Una altra força d'atracció que es presenten en les molècules es diuen enllaç mitjançant LES FORCES DE LONDON aquesta força consisteix en una força d'atracció elèctrica molt feble entre dipols no permanents, és a dir entre dipols instantanis o un dipol induït corresponents a dues molècules que es troben molt molt properes.


Després d'haver estudiat aquests tipus d'enllaç intermoleculars podem afirmar que l'enllaç pont d'hidrogen és més fort que el dipol-dipol i aquest al seu torn més fort que el de força de London

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada