divendres, 15 de gener del 2016

Què penses que és un enllaç químic?

Sempre que ens enfronten a alguna pregunta d'aquestes, ens invaden les dubtes i pensem que no encertarem mai, que són temes tan abstractes que no assimilarem mai, que s'escapen al nostre enteniment. Tan sol s'ha de aplicar el sentit comú.
 Imatge Google etiquetada per reutilització
Imatge Google etiquetada per reutilització
Podem fer una comparativa fàcil d'assimilar, farém compte que els àtoms es comporten a l'hora de ajuntar-se amb altres àtoms i de fer diferents enllaços, como el fan les persones.

Les persones tenen enllaços diferents amb les persones del seu voltant. Tenen enllaços familiars, d'amistad, i amb companyes d'escola o de treball, per exemple. 

A mès, aquestes relacions, aquestes enllaços, poden ser més o menys fortes i propers, depenent del caràcter de cada individu i de les seues circumstàncies personals. Així es formen grups de persones, més o meys grans, com són la familia, els parients, els diferents grups d'amics,...

Així mateix podem pensar que els passa als àtoms. Els àtoms de cada element químic de la taula periòdica fa unions, enllaços, entre diferents àtoms d'elements químics de la taula, per a formar molècules.


Aquests enllaços som diferents dependen de els elements químics implicats, les seues caràcteristiques pròpies, y de les circunstàncies ambientals del voltant, com la temperatura, la presió i el volumen.

Pel que respecta als tipus de enllaç químic, cal destacar el enllaç iònic, covalent i metà.lic, que desenvoluparem a aquest blog, sense oblidar-nos dels enllaços intermoleculars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada